Over Proficol Lijsten

Proficol is een veelzijdig productiebedrijf die in vele toepassingsgebieden actief is. Opgericht in 1981 als traditionele lijstenfabriek, heeft Proficol Lijsten zich ontwikkeld naar een goed geoutilleerd specialistisch schaafbedrijf waarin kennis en innovatie onze kracht is. Door middel van persoonlijk contact willen wij juist investeren in een langdurige samenwerking. Zo hebben wij met vele klanten al een jarenlange relatie opgebouwd.

Proficol onderscheidt zich in zijn hoogwaardige schaafkwaliteit. Elk profiel, hoe gecompliceerd ook, is door ons te produceren. Wij hebben de beschikking over een modern en compleet machinepark, waardoor wij goed kunnen inspelen op uiteenlopende wensen van de klant. Om al deze massieve schaafproducten te kunnen afwerken beschikt Proficol Lijsten over een eigen complete finish-afdeling. Hier zijn diverse behandelingen mogelijk, van een relatief simpele basisbehandeling tot spuitwerk op hoog meubelniveau. Hieronder een greep uit onze finishmogelijkheden:

  • Lakken
  • Beitsen
  • Gronden
  • Brandvertragend impregneren
  • Oliën

17e-eeuwse lijsten

Daarnaast hebben wij vanuit onze ervaring in het kleuren van lijsten in samenwerking met lijstenmaker Gehring & Heijdenrijk een geheel eigen collectie zwarte Hollandse lijsten ontwikkeld voor 17e eeuwse schilderijen. Vanaf 1997 zijn wij hiermee van start gegaan en dit heeft zich ontwikkeld tot een product op topniveau waardoor wij inmiddels diverse schilderijen hebben mogen inlijsten van Hollandse meesters zoals Rembrandt, Frans Hals en Jan Steen. Wij vinden onze clientèle in grote internationale musea en de top van de 17e eeuwse kunsthandel.

“Een massief profiel of een 17e-eeuwse lijst, Proficol Lijsten staat voor vakmanschap en kwaliteit!” 

desgin

Interesse in onze producten of meer informatie?

desgin